Turkishny Forum

Go Back   Turkishny Forum > TurkishNewYork.Com - Amerika > Amerikan Vizeleri

ABD vize mülakatı örnekleri 3
Post New Thread Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2009, 12:17 PM   #1
eliff
Senior Member

Uye No:21468

Level: 30 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 219 / 732
Güç: 403 / 2289
Tecrübe: 30%

Teşekkürler: 0
Teşekkür 35 zamanda 35 mesajlara
eliff is on a distinguished road
Karizma
Rep Gücü :
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi : eliff is on a distinguished road
Default ABD vize mülakatı örnekleri 3

Kanada vizesine ankaraya işlerim dolayısıyla gidememiştim ve sonuc kaçınılmazdı. Red.
Red mektubunda i am not satisfied that you would come back the end of studying şeklinde açıklama vardı. Tabi anında sildim kanada yı defterden. Hemen vakit kaybetmeden amerikada bir kurs ayarladım.
bu kurs full payment istiyordu, 4050 doları ödedik (Boston-3 ay kurs+1 ay accomadation) ve i-20 fedex ile geldi. Sonrasında tüm belgeleri hızlı birşekilde tamamladım. kanada vizesi sırasında baya tecrübelendiğim için hızlı oldu.

en son fortis banka vize ücretini yatırdım, pin için iş bankasına parayı yatırdım ve ilgili numarayla randevu için konsolosluğu aradım. ben 2 gün sonrasını beklerken tam 2 hafta sonrasına randevu verdiler. sonucta kabul ettik ve dün itibari ile istanbul amerika konsolosluğuna gittim..

RANDEVU GÜNÜ

saat 09:30 randevusu için saat 7 de yola cıktım. sabah trafiği nedeniyle 09.10 da konsolosluğa ulaştım.
önce konsolosluk önündeki elinde isim listesi olan memurun yanına gittim, randevu saatimin ve adımın olduğulistede ismimi bulup tik ledi.

ardından giriş kapısına geldik. buradaki memur pasaport+ds 156,157,158,sevis,i-20 ve fortis dekontunu iç içe koymamızı söyledi. girişte cep telefonumu özel kutulardan birine bıraktım. ardından içeriye geçtim.

asansöre binip 2. kata çıktık. girişte kapının önünde hazırladığım PASAPORT/DS FORMLAR/SEVIS/I-20 DEKONT VE FORTIS DEKONTU ilk müracata verdim ve bana belgelerimle birlikte 2 adet aynı numaraya sahip fiş verdi. sıramızı bekleyelim..

toplam 10 adet vezne var. amerikalıların turkce konusmaya calısmasına sahit oluyoruz, biraz komik oluyor.

numara takip panosunda numaramı ve gideceğim pencereyi gördüm. ilk penceredeki memura yukarıda yazdığım formları teslim etttim. 2 numaradan 1 ini aldı. biri bende. ardından yine bekledim. (aldığı numarayı belgelerinize ekliyorlar, memurlar o numara ile sizdekini karsılastırıyorlar) numaram 2. kez yandı, bu kez parmak izleri alındı. yine bekliyoruz. vee sonunda son kez mülakat için numaram yandı.

işte mülakat.

VO: Hello, how are you?
Me:Hello, i am fine. how are you?
Vo: good, thanks. you are working at... ?
me: yeah, i am working there since .... as engineer.
vo: your university is ....
me: yeah, i studied there 3 years there, and then i attended the erasmus student exchange program, studied in austria for a year.
vo: austria?
me:austria
vo: two brothers, older? younger?
me: older
vo: where are they working?
me: in istanbul, one is ..., other one is ...
vo: what are your father and father job?
me: my father is retired. mother is housewife.
vo: why you wanna take english course now?
me: i wanna improve my english so that i can work in a higher position in my company. i ll work in international marketing, export-import department when i come back.
vo: ok mr. ... .... i approved your visa. please go to the ups table.
me: Thank you very much

saydıgım formların dısında baska hiç bir forma bakmadı. ne diploma, ne bank statement, nede baska bişey.

nacizane tavsiyem: görüşmeye giderken takım elbiseyle gidin. konsolosluk görevlileri resmi bir kurum olduğu için kendilerine saygılı bir dış görünüme önem veriyor olabilirler. ve ingilizceniz fena değilse ingilzce konusun. benimki ii değildi, ama hallettim. yumurta olayı. ve hiç kasılmayın, stresli durmayın.

herkese vize görüşmelerinde başarılar. buraya herkes mülakatlarını ve basından gecenleri yazarsa bir çok insana yardımcı olabiliriz. ben buradan cok yararlandım. ilk kez yazıyorum. yardımım olmasını isterim.

12
Merhaba
görüşme sanılanın aksine çok daha kolay geçiyor. Amerikada yakınım olmasına ragmen ve kalacğım adres onun evi olmasına ragmen 5 yıllık F 1 vizesi aldım. İlk olarak kimin yanında kalacaksın sorusu soruldu
sonra sırasıyla
abin ne zaman gitti orda ne yapıyor
sen onun yanındamı kalacaksın
transkriptin var mı göster
çalışıyormusun
banka dekontunu göster
yeni mezun birisin bu kadar parayı nasıl buldun
annen baban ne iş yapıyor
kaç kardeşsiniz
ingilizce kursuna gittin mi
evet deyınce hadi azcık ingilizce soru soralım dedı
kım sana sponsor olacak
sponsor olanların işi nedir ve sponsor mektubunu göster
ne kadar kalacaksın
ne zaman döneceksın ve dönünce ne yapacaksın
sanırım bu kadar uzun bir sorgulama sadece bana yapıldı bu da abımın orda olmasından kaynaklanıyor olabilir neyse sonunda tatmın oldu ki ordaki memur tamam dedi ve verdi ups kagıdını. ertesi gün pasaport adresime geldı 5 yıllık vize vermişler. bundan sonrası iyi olur umarım. heyecan falan bende yoktu zaten hasta bir halde gittim ya bir an önce vereceklerse versinler vermeyeceklerse gidip evde dinleneyım dedım verdiler işte.
herkese bolşans .....
13

GÖRÜŞMEM 9:45 DE İDİ BEN SAAT 9:30 DA ORDAYDIM PASAPORTUM KONTROL EDİLİP İÇERİYE GİRDİM VE CAMEKANLI YERE GİDİP PASAPORTUMU 1-20 FORMUMU DIŞBANK DEKONTUMU VE SEVİS MAKBUZUNU VERDİM BANA NUMARA VERDİ VE BUYRUN İÇERİYE GİREBİLİRSİN DEDİ,SONRA NUMARANIN GELMESİNE YAKIN MEZUNDAN ALDIĞIM SORU CEVAPLARI NOT OLARAK YAZMIŞTIM TEKRAR OKUYUP GZDEN GEÇİRİRDİM SONRA NUMARAM YANDI GAYET SAKİN BİR ŞEKİLDE GİTTİM BAŞPARMAKLARIN PARMAK İZİNİ ALDIKTAN SONRA

1 SORU NEDEN İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İSTİYORSUN OLDU?
CEVAP OLARAK TÜRKİYEDEKİ KARİYERİM İÇİN GEREKLİ DEDİM.

2 SORU BABAN NE İŞ YAPIYOR DEDİ?
CEVAP OLARAK GÜMRÜKTEN EMEKLİ AYRICA ŞUAN ÖZEL BİR ANTREPODA SORUMLU OLARAK ÇALIŞIYOR DEDİM

3 SORU BÖYLE KAFA SALLAYARAK SAĞA SOLA NEDEN ŞİRKET SANA SPONSOR OLUYOR MASRAFLARINI KARŞILIYOR NEDEN YANİ DEDİ?

CEVAP OLARAK BEN BU ŞİRKETTE ÇALIŞIYORUM VE DÖNDÜKTEN SONRA KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM VE ŞİRKETİME DAHA FAYDALI OLACAĞIMI GÖRDÜKLERİ İÇİN BENİM EĞİTİM MASRAFLARIMI KARŞILIYOR DEDİM HIMM DEDİ............

VE ONDAN SONRA HSB YATAN 20 BİN DOLAR OLAN BANKA YAZISINA BAKTI VE ŞİRKETİN SPONSOR YAZISINA BAKTI SONRA TRANSKIRİBİ GÖZDEN GEÇİRDİ NOT ORTALAMASIDA ÇOK İYİ YANİ VE BANA SORULARI SORARKEN DE Bİ YANDAN BİLGİSAYARDAN YAZI YAZIYORDU.....

BAŞKA HİÇ BİR EVRAK İNCELEMEDİ TAPULAR ARABA RUHSATI ŞİRKETİN DİĞER EVRAKLARI VS VS
MAALESEF SİZE GÖÇMEN OLMAYAN BİR AMERİKAN VİZESİ VEREMEMEKTEYİZ ,ÇÜNKİ AMERİKA BİRLŞ,DEVL.GÖÇMENLİK VE VADŞ.KANUNUN 214(B)MADDESİ GEREĞİNCE AMERİKAYA GÖÇMENLİK EĞİLİMİNDE OLDUĞUNUZ VARSAYIMININ AKSİNİ İSPAT EDEMEDİNİZ GİBİSİNDEN BİR YAZI VERDİ. VE EVRAKLARIMI ALDIM PASAPORTUN EN ARKADAN 1 ÖNCEKİ SAYFAYA Bİ MÜHÜR BASTI RED MÜHÜRÜ OLUYOR HERHALDE OKULUN BAŞLAMASINADA 26 GÜN FALAN KALDI.VE YAZIDA DİYOR Kİ ABD GÖÇMEN VE VADANDAŞLIK KANUNUN 214(B) MAD.GEREĞİNCE BAŞVURU REDDİ AMERİKAYA GİRİŞİNİZDE DAİMİ BİR ENGEL DEĞİLDİR TEKRAR BAŞVURU YAPMAK İSTERSENİZ BAŞVURU FORMU DOLDURUP DIŞBANKA BAŞVURU ÜCRETİNİ YATIRIN DİYOR.

İŞTE HERŞEY BUKADAR ARKADAŞLAR BAZILARI TEKRAR VUR DİYOR AMA OKULUN BAŞLAMASINA 26 GÜN KALDI YETİŞİRMİ PASAPORTUN ARKASINDA RED OLUŞTU NE OLACAK BİLMİYORUM DÜŞÜNÜYORUM AMA NEDEN SORUSUNU BULAMIYORUM HERŞEY DÖRT DÖRTLÜKTÜ HİÇ BİRŞEY ANLAMADIM
eliff is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules